maanantai 6. heinäkuuta 2015

Puolukkarahkakakku

Tekaisin torstaina töiden jälkeen puolukkarahkakakun, johon olin hankkinut ainekset jo juhannuksen aikaan. Rahkakakun ohje on ollut mulla jo valmiina odottamassa syksystä asti, mutta nyt vasta sain aikaiseksi tehdä sen. Alkuperäisessä reseptissä sen nimi oli juustokakku, mutta koska tähän ei tule juustoa ollenkaan missään muodossa, niin rahkakakku tai jäätelökakku on huomattavasti parempia nimiä. Kakku on todella nopea tehdä, ainoastaan sen pakastamisvaiheessa menee aikaa, mutta valmisteluun ei juurikaan.

Yhdellä jos toisellakin on varmasti epäilyksiä puolukan sopivuudesta yhtään mihinkään sen happamuuden vuoksi, mutta tässä se on oikeasti herkullinen! Laitoin itse alkuperäisestä reseptistä poiketen kermarahkan tilalle vaniljarahkaa, joka sopii puolukan kanssa loistavasti yhteen ja pehmentää makua entisestään.

Resepti:

3 kananmunaa
1½dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1½dl puolukkasurvosta
200g vaniljarahkaa
2,5dl vispikermaa
6 digestive-keksiä

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset keskenään.
2. Sekoita keltuaiset, tomusokeri, vaniljasokeri, puolukkasurvos ja rahka. Jos laitat puolukat kokonaisina, käytä tehosekoitinta tai sauvasekoitinta, että puolukan kuoret menevät hienoksi silpuksi.
3. Vaahdota kerma ja sekoita puolukkaseoksen kanssa.
4. Vaahdota valkuaiset puhtaassa astiassa ja kääntele seoksen joukkoon. Valkuaisvaahdosta saa tehdä paksua.
5. Kaada massa laakeaan, pyöreään vuokaan.
6. Murskaa keksit ja ripottele keksimurska kakun päälle.
7. Pakasta 4-5 tuntia.
8. Nosta juustokakku jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Kakun voi pakastaa uudelleen.
9. Koristele halutessasi puolukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti